Facebook
ДГ №15 "Чучулига"
Детска градина в град София, кв. Свобода

Плуване

Представяме Ви 5 ползи на плуването за децата

  1. Здраве

Плуването, като упражнение, включва сърдечносъдовата дейност и подобрява състоянието на белите дробове. С продължителното занимание в басейн се развиват гъвкавостта, балансът и се избягват здравословни проблеми, свързани както с детското затлъстяване, така и с диабета.

 

 

 

 

  1. Безопасност 

 

Ако запишете детето си на плуване, вие повишавате неговата безопасност във вода. По този начин развивате в него изключително важния инстинкт за самосъхранение. Американската академия по педиатрия съветва родителите да учат своите деца да плуват и да не ги изпускат от надзор.

 

 

 

 

 

 

  1. Дисциплина

Децата, които наистина харесват плуването, е възможно да се включат във водни спортове и дори да станат част от отбор. Този тип състезания ги учат на дисциплина и развиват тяхната психика.

 

 

 

  1. Психично здраве

  Времето, прекарано във водата, е с положително отражение върху психическото здраве на децата. Плуването може да подобри настроението и да намали тревожността. Семейства, които плуват заедно със своите деца, са много сплотени.

 

 

  1. Спорт за цял живот

Ако детето ви се научи да плува на ранна възраст, неговите умения ще се развият във времето и е вероятно цял живот да се придържа към спорта. Качеството и продължителността на живота значително се повишават. Научете децата си да плуват от малки и подобрете живота им.

Имайте предвид, че за да можете да извлечете всички ползи от плуването, трябва да се подготвите за правилното практикуване на спорта. За целта, преди да заведете детето на басейна, уверете се, че имате всички задължителни компоненти от екипировката. Те са бански костюм (добре е да бъде цял), шапка за плуване, очила за плуване, джапанки и хавлия.